keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Juhannusta, kääntyilyä, rokotteita, sairastelua, nautiskelua..

Danskun kanssa ollaan jatkettu soseiden maistelua ja menee jo hyvin alas; peruna-porkkana, mango ja luumu soseet, ne on sitten namia ja sen kertoo maiskuttelu ja hymyily :)  Daniel on alkanut leikkiä leluilla koko ajan vaan enemmän ja enemmän ja tunkee kaiken tietenkin myös suuhun maisteltavaksi. Nukkumaan menokin on helpottanut kun äiti istuu sängyn vieressä niin pitkään että nukahtaa niin on turvallista olla ! Yhtenä yönä nukuttiin jo 22-06 ja olin ihan ihmeissäni kun heräsin ensimmäistä kertaa kun olikin jo valoisaa kun yleensä 1-3 aikaan kun herää niin on vielä ihan pimeetä. Poika alkaa siis kasvaa ja tarvitsee enemmän unta yöllä ! Mammakin on iloinen siitä :)
 

 Juhannuksen alla meillä oli kovat kääntyily harjoitukset päällä jotka tuottivat tulostaan 22.6. lauantaina kun poitsu käännähti selältä massulle pari kertaa, mutta unohti kyllä erittäin nopeasti kun sunnuntaina ei enää kääntyily maittanutkaan eikä taito ole vieläkään palannut, mutta onneksi siinä ei ole mikään kiire ehkä se vielä muistuu mieleen. Kun on tarpeeksi virikkeitä ympärillä niin kyllä se käännös sieltä taas tulee !
 
 
Juhannuksena oltiin Danielin kanssa vaan kotona, syötiin hyvää ruokaa, leikittiin ja lepäiltiin vaan rauhassa. Kaikki naapuritkin oli varmaan maalla niin oli oikein hiljaista ja rauhallista vaikka pelkäsinkin jo pahinta kun päivällä soi kovat musiikit ja juhlimiset aloi, onneksi illalla sitten juhlat siirtyivät muualle.
Launataina käytiin Danskun kanssa mökkeilemässä, kumminkin niin lähellä kun Lammassaaressa. Ja järkevänähän minä otin meidän isot vaunut mukaan joilla oli ''oikein'' helppoa kulkea kapeiden lankkujen yli saarelle. Siinä sai kyllä tehdä töitä ettei hermostu ! Siellä sitten katseltiin kun kaverit kävi uimassa ja hengailtiin ulkona, mutta ei kumminkaan kovin pitkään siellä viihdytty ja lähdettiin takaisin sivistyksen pariin.
Meidän juhannus meni siis erittäin leppoisasti kotona oleskellen.
 
 
Maanantaina meillä oli 3 kuukautis neuvola missä Daniel sai ROKOTTEET ! Ensin poitsu ei edes huomannut kun rokote pistettiin jalkaan, mutta seuraavasta tuli itku kun nipisti ikävästi !
Daniel painoi 6350g ja oli 64cm pitkä ! ISO POIKA !
 
Kotona kumminkin rokotteet rupesi vaikuttamaan ikävästi ja Danielilla nousi kuume ja tuli kovat kivut että piti särkylääkettä antaa että sai vähän rauhoituttua. Yö meni tosi huonosti kun oli niin kova kuume ettei millään löytynyt hyvää asentoa tai oloa. Ruoka ei myöskään maistunut enää rokotteen annon jälkeen eikä yöllä myöskään, mutta sen huomasi sitten aamulla kun olikin kauhea nälkä ja maitoa ja soseita meni nassuun vaikka kuinka ja paljon.
 


 

Tänään keskiviikkona käytiin aamulla Tyttöjentalon mamma tapaamisessa Hakaniemen Tokoinrannassa ja oli kyllä mukava nähdä muita äitejä vauvoineen.
Syksyllä sitten pitää alkaa käydä enemmän noissa mamma tapaamisissa/ryhmissä että saa Danskukin lisää kavereita sitten kun jo osaa vähän leikkiä muiden lasten kanssa.
 
Ulkona oli ihan kamalan kuuma joka teki niin minun kun Danielinkin olon todella tukalaksi ja sitä siinä aina välillä itkettiinkin sitten.

Nähtiin tänään myös Danskun kummitäti jonka
kanssa käytiin syömässä naminami salaatit Stockmannilla ja samalla nautittiin ilamstoinnin viilennyksestä. Käytiin myös etsimässä tätskälle helle vaatteita Kreikan matkaa varten ja alennusmyynneistä tarttuikin pari vaatekappaletta mukaan. Päivän päätteeksi käytiin vielä Vanhalla Ylioppilastalolla nauttimassa Magnum jätskit omilla päällysteillä. Itselläni oli pistaasi pähkinää, kookos hiutaleita ja kuivattuja mansikoita maitosuklaan päällä :) ja Dansku sai maistaa vähän vanilijajädeä joka oli ihana viilennys kuumaan päivään.
 
 
Tässä taas vähän kertomuksia meidän päivistä tässä viikon aikana. Kokoajan tapahtuu niin paljon uutta ja Daniel kehittyy niin hurjaa vauhtia että ei kaikkea meinaa edes muistaa !
 
Ihanaa kesää kaikille ja nauttikaa näistä meidän vähäisistä helle päivistä ! :)
 

6 kommenttia:

  1. toi on kauheen ikävää ku tulee kipeeks :( me ollaan koko perhe kauheessa flunssassa oltu vajaa viikko, mies jo vähän pitempään, ja tänään käytiin sit lääkärissä ni tolla pojulla oli korva- ja keuhkoputkentulehdus :(
    Ihanan näkönen toi jäätelö! :) ja sun poju on nii sulonen! :) se on ihanaa ku vauva oppii leikkimään ja tarkkailee ympäristöä aina vaan paremmin ja paremmin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii oli ihan kauheeta kattoo kun toinen kärsi ja sit itekki tietenki kärsii ku ei saa nukuttuu ni oltii kumpiki ihan puol kuntosii :/ toivottavasti paranette pian ! Joo jos vaan jaksaa niin kannattaa mennä itekki maistaa tollasta jätskiion kai tän viikon vielä tuolla Vanhalla ylioppilastalolla maksaa 4 euroo ja saa valita 3 päällistä siihen jädeen :) oli kyllä namia :) Ja joo toi ihmisen alku on kyllä niin ihmeellistä kateltavaa ei oikeen usko että on itekkin lähteny tollassesa pikku pallerosta joka imee itteensä kaiken mitä ympärillä tapahtuu ja oppii niin nopsasti kaikkea!

      Poista
    2. on vaa vähän turhan pitkä matka lähtee jätskille sinne saakka riihimäeltä :D ihan vaan vinkiks seuraavien kuumeita ajatellen teille, ni meillä ainaki auttaa ku kastelee jonku pienen pyyhkeen/rievun(rätin) viileellä vedellä ja antaa sen kosteena ja viileenä vauvalle, meijän poju ainaki rauhottuu tosi nopeesti sen kanssa nukkumaan vaikka ois kuinka surkee olo :)

      Poista
    3. Nii no joo jos asuu niin pitkällä ni sitte :D Joo hyvä vinkki pitää sitten muistaa vaikka toivon mukaan ei tulla kipeeksi nyt vähään aikaan ! :D

      Poista
  2. Moi! Mukavaa luettavaa! :) Meillä pikkusen vajaa kuukauden vanhempi poika, niin on kiva lukea kun melkein samanikäinen tuo teidän Daniel! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiva kuulla että tykkäät lukea! :) se on jännä aina katella miten muiden vauvojen kehitys eroaa omasta kun noi vaavit on niin omia pikku yksilöitä :)

      Poista