keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

11.-12.6. kuulumisia

Pari viimesintä päivää eivät ole olleet kovin mahtavia ulkoilu päiviä, joten me olemme viettäneet vaihteeksi aikaa kotona, leikkien, kotiruokaa syöden, siivoten ja leffoja katsellen. Meillä on ollut pieni kevät siivous päällä, ollaan pesty pyykkiä ja astioita, pyyhitty kaikki keittiön tasot, siirretty turhia tavaroita pois esiltä, käyty läpi papereita (heitetty turhat pois), imuroitu ja käyty läpi kaikki Danielin vaatteet ja otettu kaikki pienet pois laatikoita täyttämästä, niitä kun olikin siellä jonkun verran. Nyt pitäisi siivota vielä omakin vaatehuone ja kerätä kaikki turhat vaatteet pois ja mennä kirpparille myymään ne, koska näin äitiyslomallahan ei mikään lisä rahan tulo ole haitaksi! :)


Mulla on alkanut nyt sellanen mammattelu kausi että tekee mieli opetella kaikkia erillaisia ''lapsiystävällisiä'' reseptejä ja niinpä opin tekemään siskonmakkarakeittoa! :D ja hyväähän siitä tuli, vaikka eihän Dansku voi sellaista vielä vähään aikaan syödä, mutta nyt ainakin osaan sitä tehdä :) Itsehän olin yli 6 vuotta kasvissyöjä, mutta raskauden myötä päätin ruveta taas lihansyöjäksi alhaisten rauta-arvojen takia ja koska haluan Danielin syövän lihaa, ja kyllähän se liha maistuu näin pitkän tauon jälkeen! On niin paljon helpompaa mennä kauppaankin ja miettiä mitä tänään söisi kun liha ja kana on niin helppoja vaihtoehtoja, kasvisruoissa kun oli aina miettimistä että mitä tekisi ettei joka päivä olisi samanmakuista ruokaa :)

Keskiviikostahan tulikin sitten sadepäivä joten aamu siivouksen jälkeen päätettiin käydä vuokraamassa leffoja ja tehdä tortilloja ! Oli kyllä super rentouttavaa vain olla kun ei mihinkään tarvinnut lähteä eikä ollut kaunis kesäpäivä että olisi tehnyt mieli mennä mihinkään. Sadepäiviä voisi olla useamminkin kun silloin ainakin olisi hyvä syy jäädä kotiin sohvalle röhnöttämään. Danielillakin oli aika unelias päivä ja nukutti enemmän kun yleensä varmaankin pimeyden ja sateen takia, mutta kyllä meidän Danskun tapaan riitti myös juttua ja naurua koko päiväksi :) On se Dansku sellanen sosiaalinen pikku poika, saa nähdä sitten kun oppii puhumaan että kuinka paljon sitä asiaa sitten tulee kun nytkin ollaan kokoajan äänessä ja kerrotaan tarinoita :) Välillä innostutaan kertomaan niin paljon juttuja että pyörittään ihan miten sattuu puolelta toiselle vaikka ei kyllä vielä ympäri asti.

Danskulla on nyt ollut iltaisin vaikeuksia nukkumaan menon kanssa kun väsymys on kova mutta ei malttaisi käydä untenmaille kun on niin valoisaa ja tekisi mieli vielä pölistä. No känkkäränkkähän siitä syntyy ja itkua kerrakseen kyynelien kera. Ja kun ei voi nukkua enään kun vaippasiltaan kun sisällä on niin kovin kuuma että pikku herrahan hikoilee kun pieni porsas jos yökkäriä yrittää päälle pistää. Ei se itku turhan pitkää kestä, mutta onhan se kurjaa katsoa kun pieni mies ei itse tajua että se on väsymys mikä itkettää eikä mikään muu. Onneksi unirätit ja tutit helpottavat unen saantia jonkun verran kun jätkä saa rätin naamalle ja tutin suuhun niin kyllä hieman rauhottuu ja ennen pitkää nukahtaa parin nyyhkäsyn jälkeen :)


Tässä vähän tarinointia meidän päivien vietosta ja lisää on kyllä luvassa :) Tässähän pääsee oikeen vauhtiin kun aloittaa kirjoittamisen niin ei millään haluaisi lopettaa kun tosta ukostahan voisi kirjoittaa vaikka kirjan nyt jo :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti